Getuigen onderweg voor bedrijven

De bijdrage aan verkeersveiligheid van jouw bedrijf staat of valt met het individuele gedrag van je werknemers die zich dagelijks op de baan begeven. Hun gedrag positief beïnvloeden is één van de belangrijkste hefbomen naar het voorkomen van materiële schade, of erger nog het in gevaar brengen van het eigen leven en dat van andere weggebruikers.

Gedrag beïnvloeden is niet eenvoudig en kun je op verschillende manieren doen. Rondpunt vzw gebruikt daarvoor de drive van direct betrokkenen bij een verkeersongeval. Vanuit hun ervaring zijn zij enorm gemotiveerd om anderen, en ook jouw werknemers aan te zetten tot verantwoordelijk gedrag in het verkeer.

Rondpunt vzw biedt daarom de mogelijkheid een slachtoffer, nabestaande of veroorzaker van een verkeersongeval uit te nodigen in je bedrijf. Deze direct betrokkenen zijn door Rondpunt gecoacht om hun verhaal op een aansprekende en gedragsbeïnvloedende manier te brengen. Zo’n getuigenis duurt 50 minuten en wordt gevolgd door een korte nabespreking volgens een vooraf besproken methodiek. Na afloop krijgen de werknemers de gelegenheid de getuigenis te evalueren. De exacte invulling van de bewustwordingssessie maken we op maat van jouw bedrijf. 

Een getuigenis van een direct betrokkene in jouw bedrijf organiseer je al vanaf 300 euro. Dien je aanvraag voor een bewustwordingssessie in via onze website voor een offerte op maat of neem rechtstreeks contact op via het mailadres getuigenonderweg@rondpunt.be. 

Ga je met ons in zee om het gedrag van jouw werknemers op de baan positief te beïnvloeden? Dat steun je daarmee ook de opvang en begeleiding van slachtoffers, nabestaanden en veroorzakers van verkeersongevallen. Rondpunt vzw beantwoordt hun vragen, verstrekt informatie en helpt hen met re-integreren na een verkeersongeval. 

Bij Jacobs België N.V. kijken ze alvast tevreden terug op de getuigenissen in hun bedrijf:

”Als studiebureau rijden de medewerkers van Jacobs België N.V. meer dan 4.000.000 km per jaar. We hebben een zorgcultuur waarbij veilig verkeer een blijvend focuspunt is. We organiseerden een getuigenis op tien verschillende plaatsen. De vlotte organisatie en toewijding van de getuigen maakte dit voor ons bedrijf tot een groot succes. 140 werknemers gaven zich op om in hun vrije tijd een getuigenis bij te wonen. De getuigenissen bleven nazinderen want de dag erna was men er nog over aan het praten: ‘Je beseft nu dat je door één onoplettende seconde een mensenleven kan verwoesten’. We willen Rondpunt en de getuigen hartelijk bedanken voor hun inzet en moed.” - Lieven De Meester, Country Manager Safety, Jacobs België N.V.

 

Bestel online