FIVE2NINE

Samen de wereld ontdekken tussen 17u en 9u

Sinds 2014 helpt Rondpunt in het project FIVE2NINE jongvolwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij het doorbreken van hun sociaal isolement. 

Eerst deden we dit in samenwerking met de Universiteit van Gent en koppelden we in de periode 2014-2017 zestien jongvolwassenen met een NAH aan 26 buddy’s. Samen gingen zij op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding. Dankzij de inzichten die we hebben opgedaan in deze pilot konden we een methodiek ontwikkelen om deze jongvolwassenen nog beter op weg te helpen. Dit doen we nu in samenwerking met Samana. Het voordeel hierbij is dat deelnemers dichter bij huis terecht kunnen met hun specifieke vragen. Daarnaast kan er gezocht worden naar vrijetijdsoplossingen bij hen in de buurt, dit geeft het een duurzamer karakter. 

Is FIVE2NINE iets voor jou?

  • Vind jij het als jongvolwassene (16 tot 35 jaar) met een NAH moeilijk om je vrije tijd op een zinvolle manier in te vullen? Zou je graag op regelmatige basis leuke activiteiten doen met leeftijdsgenoten en je sociaal netwerk uitbreiden? Heb je het gevoel dat je hierbij wel wat hulp kan gebruiken? Dan is het project FIVE2NINE misschien wel iets voor jou!

Als je interesse hebt om deel te nemen, kan je je aanmelden bij de projectmedewerker FIVE2NINE van Rondpunt. Samen bekijken we dan hoe we jou kunnen helpen. Meer praktische info vind je in de aanmeldflyer van Rondpunt.

  • Ook als vrijwilliger  kan FIVE2NINE iets voor jou zijn!  Om het sociaal isolement van jongvolwassenen met een NAH te doorbreken, zijn we op zoek naar vrijwilligers die samen met hen het vrijetijdsaanbod in de buurt willen ontdekken en nieuwe contacten willen leggen. Voor meer informatie over het buddyschap kan je vrijblijvend contact opnemen met de projectmedewerker FIVE2NINE van Rondpunt.

FIVE2NINE werd mede gerealiseerd met de steun van het Fonds Jan Filliers (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) en sinds kort in samenwerking met Samana.

PDF
Aanmeldstrook jongvolwassene met een NAH
Download PDF (3.77 Mb)