FAQ's 2016

Als verkeersslachtoffer heb je op basis van de EU-richtlijn 2012/29 recht op toegang tot informatie en ondersteuning. Bij Rondpunt willen we met het EU-project die toegang tot informatie garanderen. 

Dagelijks komen er via telefoon en mail hulpvragen binnen van betrokkenen die een antwoord zoeken op juridische, verzekeringstechnische, medische of psychosociale vragen. We merken echter dat mensen ook veel via de website op zoek gaan naar informatie. Daarom ontwikkelden we voor de meest gestelde vragen van 2016 video's waarin een Rondpuntmedewerker met de meeste expertise in dat domein een antwoord formuleert. Zo hopen we verkeersslachtoffers beter op weg te helpen in de zoektocht naar de juiste informatie.

In totaal werden er 49 verschillende soorten hulpvragen aan Rondpunt gesteld in 2016. Zeven van de 49 vragen kwamen het meest voor. Samen zijn ze goed voor 48% van alle vragen. We onderzochten ook het zoekgedrag van de bezoekers van onze website. In het zoekgedrag zagen we de zeven meest gestelde vragen van 2016 terugkomen in de meeste bezochte pagina’s. Met ons team formuleerden we vervolgens een antwoord op deze zeven meest gestelde vragen:

  • FAQ 7: Hoe kan ik in contact komen met een therapeut of psycholoog? Beantwoord door Joke Castelein, expertise in psychosociale opvang.
  • FAQ 6: Hoe kan ik vrijetijdsbesteding vinden als persoon met letsels ten gevolge van een verkeersongeval? Beantwoord door Stacey Zevenbergen, expertise in re-integratie.
  • FAQ 5: Hoe kan ik in contact komen met lotgenoten om te praten over wat er gebeurd is? Beantwoord door Yasmine De Roover. expertise in lotgenotencontact.
  • FAQ 4: Waar kan ik slachtofferhulp vinden om met het ongeval om te kunnen gaan? Beantwoord door Joke Castelein, expertise in psychosociale opvang.
  • FAQ 3: Hoe kan ik omgaan met wat gebeurd is, met hoe ik me voel en de gevolgen ervan? Beantwoord door Joke Castelein, expertise in psychosociale opvang.
  • FAQ 2: Voor welke schade en verlies kan ik een vergoeding ontvangen en wat moet ik hiervoor doen? Beantwoord door Nathalie Vandendaele, expertise in verzekeringen en juridische zaken.
  • FAQ 1: Welke verzekering is verantwoordelijk voor de vergoeding en wat moet ik doen om een vergoeding van de verzekering te krijgen? Beantwoord door Nathalie Vandendaele, expertise in verzekeringen en juridische zaken.