En dan?!

'En dan?!' is een project voor en door verkeersslachtoffers. Met de ondersteuning van Rondpunt gaan verkeersslachtoffers met een blijvend letsel langs in revalidatiecentra om lotgenoten te inspireren met hun verhaal. Welke weg hebben zij afgelegd om te staan waar ze nu staan in hun leven?

Tijdens revalidatie bevinden verkeersslachtoffers zich in een beschermde omgeving waar veel sociaal contact is met professionals, andere revalidanten, familie, vrienden en/of collega’s. Op dit moment denkt men vaak nog niet aan de periode na ontslag uit revalidatie. Bij Rondpunt ontvingen we signalen van verkeersslachtoffers dat ze na revalidatie in een zwart gat vielen, vaak met langdurige psychische klachten tot gevolg.

Met 'En Dan?!' willen we dit voorkomen door de ervaringen van verkeersslachtoffers al vroeg tijdens de revalidatiefase te delen met andere revalidanten. Enerzijds door praktische informatie en tips te delen die helpen bij re-integratie na ontslag, en anderzijds door de boodschap te geven dat je meer bent dan alleen je handicap. Dat er veel is dat wél kan.

Revalidanten kunnen luisteren naar getuigenissen, in interactie gaan in begeleide groepsgesprekken of diepere gesprekken voeren via individuele coaching. De jonge ervaringsdeskundigen die anderen inspireren, leren zo ook nieuwe vaardigheden en bouwen de nodige werkervaring op om (nieuwe) stappen te zetten naar de arbeidsmarkt.

Heb je zelf een residentieel revalidatieproces achter de rug en zou je met die ervaring graag in gesprek gaan met mensen die nog revalideren? Samen met Trefpunt Zelfhulp bieden we  een gratis vierdaagse training om je hier helemaal op voor te bereiden maar deze is bijna volzet! Meld je dus snel nog aan!

In onderstaande video geven verkeersslachtoffers Ans en Ruben alvast een voorproefje van hun inspirerende verhaal.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Emilie Leus.