Werk jij mee aan de reportage van De Standaard?

Elke week sterft een zwakke weggebruiker of raakt er iemand zwaar gewond in het verkeer. Dit is een pijnlijke realiteit, waar we graag verandering in zien. We willen samen met De Standaard en lotgenotenwerking OVK aandacht voor het verhaal van betrokkenen bij een verkeersongeval. De Standaard zal van 1 september 2018 tot en met 31 december 2018 elke dag een verhaal van een slachtoffer brengen in de krant. Zo willen ze samen met ons het brede publiek confronteren met de persoonlijke en langdurige gevolgen na een verkeersongeval.

Hiervoor zijn we op zoek naar (zwaargewonde) verkeersslachtoffers of familie/vrienden/nabestaanden van overleden slachtoffers, die een jaar na het ongeval hun verhaal willen vertellen. Op die manier kunnen we een statement maken tegen de blijvende tragiek van mensen die geraakt worden door het verkeer. Was je betrokken bij een verkeersongeval in de periode van 1 september 2017 tot en met 31 december 2017 en wil je één jaar na het ongeval graag je verhaal vertellen?

Concreet zal het interview gaan over de dag van het ongeval en de impact hiervan op je leven en op jou als persoon. Het resultaat zou een volledige pagina in de krant innemen, met daarbij ook een portretfoto van het slachtoffer. Het contact met de journalist gebeurt op een respectvolle manier, waarbij je de mogelijkheid krijgt tot nalezen en het aanbrengen van correcties voor publicatie. Zou je je graag kunnen voorbereiden op een interview met de pers? Wij organiseren regelmatig een gratis mediatraining. Geef  mouna.de.bruyn@rondpunt.be een seintje indien je hier interesse in zou hebben.

Bij interesse en vragen over medewerking aan de reportage van De Standaard kan je contact opnemen met marlies.sandra@rondpunt.be.