Voor personen met een handicap daalt de “prijs van de liefde” verder (Metro)

Voor personen met een handicap daalt de “prijs van de liefde” verder

Bron: Metro (4 juli 2018)

In de media verscheen vandaag dat er een nieuw voorstel met onze input klaarligt. Vanaf nu mag een partner meer verdienen vooraleer de tegemoetkoming van een persoon met een handicap wegvalt. Lees het artikel uit Metro hieronder.

Personen met een handicap die gaan samenwonen, ondervinden daar financieel nadeel van. De inkomsten van de partner tellen immers mee bij de berekening van de integratietegemoetkoming. Om een oplossing te vinden voor deze “prijs van de liefde”, heeft staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) met twee parlementsleden een voorstel uitgewerkt. De partner zal meer mogen verdienen vooraleer de tegemoetkoming wegvalt. “De integratietegemoetkoming heeft net als doel om de kosten van een handicap te helpen dragen. En deze kosten blijven bestaan ongeacht de gezinssituatie. Dit is eigenlijk gewoon discriminerend. Iedereen heeft recht op liefde, gelijke kansen moeten er zijn voor iedereen”, zegt Demir vandaag op Facebook.


Samen met David Clarinval (MR) en Wouter Raskin (N-VA) werkte ik dit voorstel uit, waardoor de partner meer mag verdienen, vooraleer de tegemoetkoming van de persoon met een handicap wegvalt. Hierdoor gaan meer personen een integratietegemoetkoming krijgen (geschat op 1.391), en diegene die al een integratietegemoetkoming hebben, gaan er financieel op vooruit (1.764 personen geschat tot €175 extra per maand)”, aldus de staatssecretaris.

Bron: https://nl.metrotime.be/2018/07/04/news/voor-perso...