Uitnodiging vormingsmoment vrijwilligers FIVE2NINE

In FIVE2NINE werken Rondpunt vzw en Samana samen met als doel het sociaal isolement van jongvolwassenen (16 tot 35 jaar) met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te doorbreken. Om hen te helpen zijn we op zoek naar vrijwilligers die samen met hen het vrijetijdsaanbod in de buurt willen ontdekken en nieuwe contacten willen leggen. Op die manier kunnen ze op regelmatige basis activiteiten doen met leeftijdsgenoten.

Wil jij je engageren om deze jongvolwassenen op weg te helpen? Zie jij het zitten om een beetje van je vrije tijd te delen met anderen? Dan is het buddyschap binnen het project FIVE2NINE misschien wel iets voor jou! 

Op dinsdag 30 januari 2018 (19u-22u) organiseren we een vormingsmoment voor geïnteresseerde vrijwilligers. Tijdens dit vormingsmoment geven we uitleg over wat een NAH precies is en welke impact dit heeft op iemands leven. Een verkeersslachtoffer komt vertellen over zijn ongeval en de obstakels die hij sinds zijn hersenletsel ervaart. Vervolgens staan we stil bij de methodiek van FIVE2NINE en bij wat jij als buddy kan betekenen voor een jongvolwassene met een NAH.

Programma

19u        Introductie – Wat is een NAH? Waarom is een project als FIVE2NINE noodzakelijk? 
19u30   Getuigenis verkeersslachtoffer – Persoonlijke ervaringen van een verkeersslachtoffer
20u30   Pauze
20u45   Methodiek FIVE2NINE – Hoe ziet mijn rol als buddy eruit?
21u30   Afsluiting en vragen

Locatie

Auxillia, zaal Wapper
Sint-Jacobsmarkt 49-51, 2000 Antwerpen

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom! Hopelijk tot dan!