​Opbrengst Augustijnenloop naar project FIVE2NINE

Gisteren mochten we een cheque ter waarde van €1 136,42 in ontvangst nemen van de organisatoren achter de Augustijnenloop. Op zaterdag 17 september vond de Augustijnenloop voor de derde maal plaats op het terrein van de Blaarmeersen in Gent. Dit jaar liepen 370 lopers voor de derde keer ten voordele van onze vzw.

De opbrengst van de loop gaat naar het project FIVE2NINE waarin we vrijetijdsbuddy’s koppelen aan personen met een niet-aangeboren hersenletsel. Per gelopen rondje (2.6 km) kregen de lopers een of twee Augustijnen dankzij een samenwerking met brouwerij Van Steenberge. In totaal verzamelden de lopers ongeveer 2.500 flesjes Augustijnbier.

Gisteren overhandigde de organisatie achter de Augustijnenloop, CASS Events vzw, in brouwerij Van Steenberge een cheque ter waarde van €1 136,42 aan Rondpunt vzw. CASS Events vzw bestaat uit drie afgestudeerde masterstudenten Sportmanagement die in november 2014 hun studiegenote, Gaetane Hitchins, verloren in een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Naar aanleiding van die aangrijpende gebeurtenis schenkt CASS Events al drie jaar op rij de opbrengsten aan Rondpunt.

Op de Augustijnenloop polsten we bij alle lopers hoe ze denken over vluchtmisdrijf. Alle deelnemers werden aangespoord om de poll op www.ikstopnaeenverkeersongeval.be in te vullen. In vijf korte ja –of neen- vragen gingen we na hoe de gemiddelde Vlaming denkt over vluchtmisdrijf. Op 27 september werden de resultaten van die bevraging overgemaakt aan de pers tijdens de Week zonder vluchtmisdrijf.

Volgend jaar zal de Augustijnenloop plaatsvinden op 16 september 2018. Alle lopers zijn opnieuw welkom op het terrein van de Blaarmeersen in Gent! Zetten jullie het alvast in jullie agenda? Tot dan!