Leer andere revalidanten inspireren in onze gratis training!

Heb je een residentieel revalidatieproces achter de rug en zou je met die ervaring graag in gesprek gaan met mensen die nog revalideren? Samen met Trefpunt Zelfhulp bieden we  een gratis vierdaagse training om je hier helemaal op voor te bereiden! 

Met ons nieuwe project 'En dan?!' schakelen we binnenkort namelijk verkeersslachtoffers met een blijvend letsel in om langs te gaan in revalidatiecentra en zo lotgenoten te inspireren met hun verhaal. Wil jij een van die ervaringsdeskundigen zijn die mee de boodschap uitdraagt dat je meer bent dan alleen je handicap? Meld je dan snel aan bij Projectcoördinator Lisse Cools want er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar voor de training!

Wat we vragen?

  • Engagement om nadien 2 getuigenissen, 2 groepssessies en enkele individuele sessies te geven in revalidatiecentra;
  • Empathisch vermogen om je voldoende te kunnen inleven in de ander; 
  • Communicatief zijn: kunnen luisteren maar ook antwoorden kunnen bieden, kunnen modereren in groep;
  • Grenzen kunnen stellen en assertief zijn;
  • Een open houding hebben naar zowel  lotgenoten als zorgprofessionals.

Wat we bieden?

Een project voor en door verkeersslachtoffers met voldoende ondersteuning. Dat wil zeggen dat je bij alles een stem krijgt bijvoorbeeld ook voor het ontwikkelen van promotiemateriaal om revalidanten op de hoogte te brengen van het project! En uiteraard de gratis vierdaagse training om je helemaal voor te bereiden op je rol als volleerde ervaringsdeskundige!

In dit artikel lees je hoe verkeersslachtoffer Mia als ervaringsdeskundige een meerwaarde kon betekenen voor lotgenoten in Revalidatiecentrum Pellenberg.

Zie je dit helemaal zitten? De training is bijna volzet, dus meld je snel aan via lisse.cools@rondpunt.be