"Je bent meer dan alleen je handicap!"

Je leven terug oppakken na een verkeersongeval? Verkeersslachtoffers Ans en Ruben willen tonen dat het kan met de inspirerende video onderaan de pagina.  

Volgens studente Ans hebben verkeersslachtoffers door hun beperking soms juist voordelen, zoals bijvoorbeeld een hogere drang om goed te presteren. Ze deed een studentenjob bij de Dienst Diversiteitsbeleid van de Vlaamse overheid waarbij ze de toegankelijkheid van de overheidsgebouwen mocht onderzoeken. Ze wil iedereen aanraden om zoveel mogelijk te testen wat je mogelijkheden zijn. 

"Als er nog niemand je is voorgegaan op dat vlak. Wees dan de eerste en zorg ervoor dat het mogelijkheid wordt voor de mensen na jou!" - Ans

Voor para-atleet Ruben begint en eindigt alles met sport. Hierdoor kwam hij in contact met andere mensen met een handicap en zag hij dat het allemaal kan. De succeservaringen in de sport hielpen hem om zijn zelfvertrouwen opnieuw op te bouwen en zijn leven terug op de rails te krijgen. 

"Ik zat zo lang in mijn hoofd met 'Word terug de oude!', maar dat ging niet. Dat gaat niet. Alles begint met aanvaarding." - Ruben

Samen met zijn vriendin Livia droomt hij van het klassieke verhaal: "Huisje, tuintje, kindje!"

"Het mooie aan een handicap is dat je soms in aanraking komt met dingen die je anders nooit gedaan zou hebben. - Livia


Bekijk hieronder het inspirerende verhaal van Ans en Ruben!

Had jij of een naaste een verkeersongeval en heb je vragen over re-integratie op vlak van werk (en inkomen), sport, vrije tijd, onderwijs, ...? Laat het ons dan zeker weten via hulpvraag@rondpunt.be of 03 205 74 80!