Internationale Herdenkingsdag 2018

218 seconden stilte

Traditioneel is de derde zondag van november wereldwijd de Internationale Herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers. Rondpunt, OVK, Over-Hoop en de gemeente Schaarbeek willen dit jaar op 18 november om 11u samen met u stilstaan bij alle verkeersslachtoffers van 2017.  

Letterlijk. Want om 11u stipt stoppen we in aanwezigheid van burgemeester Clerfayt, staatssecretaris Debaets, slachtoffers, naasten en nabestaanden gedurende 218 seconden alle verkeer op de Haachtsesteenweg ter hoogte van de Sint Servaaskerk in Schaarbeek.  

218 seconden omdat vorig jaar 218 dodelijk en zwaargewonde verkeersslachtoffers vielen op Brusselse wegen. Wil jij samen met ons stilstaan bij alle verkeersslachtoffers van 2017? Iedereen is van harte welkom om mee stil te staan in Schaarbeek. Je kan ook virtueel deelnemen door het evenement te delen op Facebook.  

Na het herdenkingsmoment krijg je ook de kans om andere lotgenoten te ontmoeten bij een warme tas soep in 'Het Huis Van de Vrouw' in Schaarbeek (Josaphatstraat 253). 

Programma

  • 10u45: Verzamelen aan de Sint Servaaskerk (kant Haachtsesteenweg).
  • 11u00: Herdenkingsmoment, 218 seconden stilte.
  • 11u05: Voorlezen van wensen door de voorzitter van OVK/PEVR, een naaste van een verkeersslachtoffer (Over-Hoop), staatssecretaris Debaets en burgemeester Clerfayt.
  • 11u30: Mogelijkheid tot napraten in het Huis van de Vrouw (Josaphatstraat 253).


Locatie