Het verhaal van Ellen

In het kader van ons EU-project 'Rechten verkeersslachtoffers' maakten drie verkeersslachtoffers een participatory video over de nazorg na hun verkeersongeval.

Ellen had samen met een vriendin een verkeersongeval. Haar vriendin zat achter het stuur, maar eigenlijk bestuurde haar gsm de wagen... In dit filmpje vertelt Ellen over het traject dat ze doorliep na het ongeval.

In het ziekenhuis stuurden ze haar van het kastje naar de muur, van de ene dokter naar de andere en steeds op een andere dienst. Hieruit leerde ze vooral dat elk ziekenhuis anders is. Ook, dat je voor goede zorgen na een ongeval veel geld nodig hebt. Enkel het ‘nodige’ wordt terugbetaald, alle luxe en comfort betaal je zelf. Bovendien zijn hulpmiddelen waanzinnig duur. Dit leidt tot een eeuwig gevecht met het ziekenfonds, de verzekering en het VAPH. Ook op administratief vlak is de logica ver zoek. Elke dag een nieuwe brief, met telkens dezelfde vragen, elke dag opnieuw het ongeval. 

De omgeving van Ellen begrijpt niet alles van wat haar bezighoudt en daarom is ze op zoek naar lotgenoten, om mee te praten maar ook om plezier te maken. Er is nooit een gemakkelijke weg om op stap te gaan, maar dankzij haar vrienden geraakt Ellen wel overal.

Benieuwd naar het verhaal van andere verkeersslachtoffers? Bekijk hier het verhaal van Samy en hier het verhaal van Carine.