Herziening dossiers Integratietegemoetkoming

Deze zomer verhoogde de Vlaamse overheid de vrijstelling voor de 'prijs van de liefde' waardoor ze een aantal dossiers inzake de Integratietegemoetkoming zullen herzien. Lees dus zeker verder als je een Integratietegemoetkoming ontvangt of als je deze ooit aangevraagd hebt maar misschien niet toegekend hebt gekregen ondanks dat je medisch wel in aanmerking kwam. Want misschien zul je zelf een herziening van je dossier moeten aanvragen en dit voor november 2018. 

Wat is de ‘prijs van de liefde’?

Bij het berekenen van de Integratietegemoetkoming houdt men ook rekening met de inkomsten van de partner van de persoon met een handicap. Als het inkomen van je partner te hoog is, kan het bijvoorbeeld zijn dat jij geen Integratietegemoetkoming ontvangt, ondanks dat je medisch wel in aanmerking komt.

Wat is er veranderd?

De vrijstelling van de ‘prijs van de liefde’ is verhoogd van €22.450,95 naar €40.073,35. Hierdoor kan je als persoon met een handicap nu wel in aanmerking komen voor een Integratietegemoetkoming of kan je een verhoging krijgen. Een aantal dossiers zal men automatisch aanpassen. Maar in bepaalde gevallen is het nodig om zelf een herziening aan te vragen en dit voor november 2018. Je leest meer hierover en over de procedure op deze website.