FAQ 6 - Hoe kan ik vrijetijdsbesteding vinden als persoon met letsels ten gevolge van een verkeersongeval?


Na een blijvend letsel ten gevolge van een verkeersongeval is het niet altijd makkelijk om de eerste stap te zetten naar vrijetijdsbesteding. In dit filmpje lichten we kort toe welke eerste stappen je kunt nemen, afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent.

Ben jij als verkeersslachtoffer op zoek naar contact met mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt als jij? Dan kan je terecht bij een lotgenotenwerking. Jonge verkeersslachtoffers kunnen bijvoorbeeld terecht bij Brain-Storm van Over-Hoop. Zij komen op regelmatige basis samen voor een leuke activiteit. Op de website van de NAH Liga vind je onder lotgenotencontacten de gegevens van andere initiatieven.

Ben jij meer op zoek naar vrijetijdsbesteding binnen het regulier of aangepast aanbod, maar weet je nog niet zo goed wat je wilt doen of hoe je de eerste stap kan zetten? Dan kun je je aanmelden bij één van de twaalf vrijetijdszorgorganisaties in Vlaanderen voor trajectbegeleiding. Zij gaan actief aan de slag met jouw vraag en helpen jou op weg door bijvoorbeeld contact te leggen met sportclubs, reisorganisaties en culturele verenigingen.

Ben je naast vrijetijdsbesteding ook op zoek naar de uitbreiding van sociaal contact? Dan kan je terecht bij Rondpunt. Wij bekijken dan samen met jou hoe we je in contact kunnen brengen met een van onze partnerorganisaties met een duo- of buddywerking. Of we kijken hoe je kan deelnemen in ons project FIVE2NINE. Binnen het project FIVE2NINE zoeken we voor jongeren tussen 16 en 35 jaar, en met een hersenletsel, naar een leuke vrijetijdsbesteding of naar de uitbreiding van het sociaal netwerk.

Meer informatie over andere lotgenotenwerkingen kan je vinden in het antwoord op FAQ 5 dat volgende week aan bod komt.