Buddy's in ons project Getuigen Onderweg gezocht!

Ondersteun verkeersslachtoffers bij het brengen van hun verhaal in secundaire scholen

Wil je graag mensen met een beperking helpen? Wil je jongeren bewust maken van de gevolgen van een verkeersongeval? Dan is het buddyschap binnen Getuigen onderweg misschien wel iets voor jou!

Wat is Getuigen onderweg?

Rondpunt startte in september 2012 met het aanbod Getuigen onderweg, dat jongeren wil sensibiliseren en aanzetten tot verantwoord gedrag in het verkeer. Een getuigenis van een verkeersslachtoffer met een blijvend letsel, maakt jongeren bewust van de ernstige en vaak levenslange gevolgen van een verkeersongeval. Het doet hen beseffen welke verantwoordelijkheid ze in het verkeer dragen bij het voorkomen van ongevallen. Om deze verkeersslachtoffers te begeleiden zoekt Rondpunt buddy’s.

Gezocht

Twee buddy's voor twee getuigen uit regio Brugge, een buddy voor een getuige uit regio Gent en een buddy voor een getuige uit regio Leuven.

Wat doet een buddy?

  • De buddy kan zich op regelmatige tijdstippen overdag vrijmaken.
  • De buddy helpt bij praktische zaken: dragen van presentatiemateriaal, rolstoel duwen, organisatie van de klas, computer bedienen,… De buddy assisteert maar moet niet verzorgen.
  • De buddy regelt mee de afspraak met de school voor een getuigenis in de klas en herinnert de getuige aan de afspraken.
  • De buddy verzorgt het vervoer van de getuige naar de school en terug.
  • De buddy ondersteunt de getuige door vragen te stellen tijdens de getuigenis en het verhaal te kaderen.
  • De buddy heeft zin om een fijn contact op te bouwen met de getuige en heeft interesse in zijn verhaal.

Zowel de getuige als de buddy worden vergoed voor hun inspanningen en vervoerskosten voor Getuigen onderweg.

Interesse?

Neem contact op met Yasmine De Roover, medewerker van Rondpunt vzw, via mail yasmine.de.roover@rondpunt.be of bel 03 205 74 80. Meer informatie over Rondpunt en Getuigen onderweg: www.rondpunt.be/getuigenonderweg.

Alvast bedankt voor jouw interesse!