Verder na het ongeval

Na de uitspraak in de strafrechtelijke procedure en het uitvoeren van de straf(fen) die de politierechter mogelijk oplegde, is er vaak weer meer ruimte om de dagelijkse routine op te nemen. Dit is niet altijd gemakkelijk, voor sommige mensen is dit het moment waarop ze een beeld krijgen van de impact op langere termijn. Je bent waarschijnlijk voor een stuk een andere persoon als voor het ongeval en dit heeft een effect op verschillende domeinen van je leven. Ook op dit moment kan het zinvol zijn om hier met iemand over te praten. 

Contactgegevens van professionele hulpverlening en een zelfhulpgroep vind je verderop op deze site.

Getuigenissen van veroorzakers

Hier lees je twee verhalen van mensen die een aantal jaar geleden een ongeval veroorzaakten. Ze vertellen over wat er moeilijk was in de jaren na het ongeval en over waar ze steun vonden.

Verhaal van een buschauffeur

Verhaal van Anita

Iets doen met jouw ervaring

Rondpunt komt twee keer per jaar samen met een aantal veroorzakers om signalen te verzamelen en  na te denken over toekomstige acties om veroorzakers te ondersteunen. Wil jij hier ook mee over nadenken vanuit jouw eigen ervaring? Stuur een mailtje naar info@rondpunt.be. We contacteren je voor een kennismakingsgesprek. 

Wil je jouw verhaal (anoniem) delen met andere veroorzakers? Dan kan je dit mailen naar info@rondpunt.be en dan plaatsen wij het op onze website. 

Soms gebruiken we ook verhalen of getuigenissen van veroorzakers voor verkeerspreventie, meer informatie kan je vragen via info@rondpunt.be.

Verhaal van een buschauffeur

Het was al laat ’s avonds op een doordeweekse dag. Als buschauffeur in dienst van een pachter, die werkt in opdracht van De Lijn, was ik met een bus “Geen dienst” op weg naar de stelplaats. Het... Lees verder

Verhaal van Anita

“Gisteren las ik het ongevallenrelaas in de krant en de online reacties van de mensen hierop ... Opnieuw werd ik geslingerd naar de gevoelens van 4 jaar geleden.   Het gevoel van onmacht,... Lees verder