Iets doen met jouw ervaring

Getuigen

Rondpunt heeft een aanbod voor scholen waarbij slachtoffers en nabestaanden hun verhaal vertellen op scholen, aan jongeren van 16 tot 18 jaar, om hen te wijzen op de zware gevolgen van een verkeersongeval. Meer informatie?

Rondpunt coacht mensen die willen getuigen. Tijdens de coaching denkt Rondpunt samen met de toekomstige getuige na over hoe die zijn verhaal het best brengt, zodat het impact heeft op de leerlingen, maar toch voor hemzelf niet te zwaar is.  

Heb je interesse om jouw verhaal te brengen in scholen, stuur dan een mailtje naar getuigenonderweg@rondpunt.be. Je kunt je ook kandidaat stellen om een getuige met een beperking te ondersteunen. 

FIVE2NINE

Rondpunt zoekt op dit moment nog straffe buddy’s die zich helemaal willen gooien in dit project. Veel verkeersslachtoffers wachten vol ongeduld op hun nieuwe buddy die hen een onvergetelijke tijd bezorgt.

Meer informatie?

Focusgroepen  

Rondpunt komt twee keer per jaar samen met een aantal nabestaanden om signalen te verzamelen en om na te denken over toekomstige acties om nabestaanden te ondersteunen. Denk jij hier ook graag over na vanuit jouw eigen ervaring? Stuur een mailtje naar info@rondpunt.be. We contacteren je voor een kennismakingsgesprek.

Fonds Emilie Leus

In 2009 overlijdt Emilie Leus na een zwaar verkeersongeval. Geïnspireerd door haar positieve en sociale ingesteldheid, richten haar ouders het Fonds Emilie Leus op.  Het Fonds sensibiliseert... Lees verder

Fonds Jan Filliers

Eind 2008 raakt het gezin Filliers betrokken bij een verschrikkelijk busongeval. Jan Filliers sterft ter plaatse.  Het Fonds Jan Filliers wil Jan’s onmetelijk sociaal engagement en zijn... Lees verder