Centra Algemeen Welzijnswerk: Onthaal en begeleiding door de diensten slachtofferhulp

Onthaal

Het CAW staat open voor iedereen – volwassenen, jongeren en kinderen – met vragen en problemen. Contact opnemen met het onthaal van het CAW in je buurt kan via de website www.caw.be, door te bellen, te mailen, te chatten, of door langs te gaan. De hulpverlening is gratis. Een hulpverlener luistert naar je verhaal en geeft je advies, informatie en praktische hulp. In een aantal gesprekken kom je samen al een hele stap vooruit. Als je daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk.

Begeleiding door de dienst slachtofferhulp

Heb je nood aan meer dan enkele gesprekken, dan kan je begeleiding krijgen. Iedereen die bij een verkeersongeval betrokken is, rechtstreeks of als gezinslid van een slachtoffer, kan voor begeleiding terecht bij de dienst slachtofferhulp van het Centrum Algemeen Welzijnswerk.

Een dienst slachtofferhulp biedt:

  • emotionele ondersteuning en begeleiding bij de verwerking;
  • informatie en advies over praktische en juridische problemen zoals het bieden van hulp in je contacten met het parket*, advocaten en verzekeringen;
  • administratieve en praktische ondersteuning, onder meer wat het bekomen van een schadevergoeding betreft;
  • doorverwijzing naar meer passende hulp wanneer dat nodig is.

Elke begeleiding is gratis. Wat je vertelt aan een hulpverlener is vertrouwelijk. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren kunnen terecht bij de dienst slachtofferhulp. Gesprekken kunnen op de diensten zelf, maar ook telefonisch, bij je thuis of in je buurt.